אם בעבר, כדי להביע את עצמנו על גלי האתר נאלצנו להידפק על דלתותיהם של מפיקים ותחנות רדיו ולהתחנן להזדמנות, הרי שהיום כל אחד יכול להתיישב מול המיקרופון ולהפיץ את דבריו אל האומה. בשנים האחרונות, עולם פודקאסטים פתח חלון הזדמנויות מדהים לאומנים, יזמים, משווקים וסתם אנשים שיש להם מה להגיד.
רבים מאיתנו מרגישים כי גם אנחנו היינו יכולים להוציא תחת ידינו פודקאסט מצוין, אך השאלה "איך עושים פודקאסט?" היא כזו שמהווה מחסום עבור רבים. האמת הפשוטה היא כי עם ההדרכה הנכונה, כל אחד יכול לעשות פודקאסט איכותי ומעניין, בלי לצאת אפילו מהבית. במדריך הבא נלמד איך עושים פודקאסט, החל משלב הרעיון הראשוני ועד שלב ההפצה.
איך עושים פודקאסט – שלב הרעיון
לפני שאתם שואלים "איך עושים פודקאסט?" חשוב שתשאלו את עצמכם למה בכלל אתם רוצים לעשות פודקאסט. אם המטרה שלכם היא להרוויח כסף, כדאי שתדעו שמדובר במשימה מורכבת מאוד, ויכול להיות שכדאי לבחור בכיוון אחר. עם זאת, פודקאסטים הם כלי מצוין למי שרוצה להקים קהילה סביב תחום עניין מסוים, למתג את עצמו כמומחה בתחום כלשהו או פשוט לדבר על הדברים שהוא אוהב. אם עושים את זה נכון – זה יכול להיות כיף גדול.
בשלב הבא, חשבו על נושא לפודקאסט. חפשו את הנישה הספציפית שלכם, ונסו לפנות לקהל מאזינים שעדיין אין מענה לתחום העניין שלו. אם אתם מתעניינים בנושא נפוץ, כמו מוזיקה למשל, נסו לדייק ולצמצם את נושא הפודקאסט שלכם כדי שלא תלכו לאיבוד בין שלל הפודקאסטים שכבר קיימים בנושא. למשל, תוכלו להתמקד במוזיקת רוק בשנות ה-60 באנגליה בלבד.
איך עושים פודקאסט – שלב ההקלטה
כדי להקליט את הפודקאסט שלכם, תזדקקו לציוד הקלטה איכותי. החדשות הטובות הן שהשוק מציע שפע של מוצרים איכותיים במחיר נמוך יחסית, שיאפשרו לכם להקליט את עצמכם ללא קושי ובאיכות מעולה. באופן כללי, יש שני סוגים של מיקרופונים:
- מיקרופון קונדנסר: מיקרופון רגיש מאוד שקולט את כל הקולות שנשמעים סביבו. היתרון שלו הוא שלא תזדקקו ליותר ממכשיר אחד למספר מגישים. החיסרון הוא שהוא קולט גם את קולות המזגן, התמי 4 ותנועת המכוניות שמתחת לחלון, ולכן הוא מתאים לאולפנים מקצועיים בעלי בידוד אקוסטי גבוה, ופחות למקליטים ביתיים.
- מיקרופון דינמי: מיקרופון שקולט רק את הקולות שנשמעים ישירות מולו. הוא מתאים למגיש אחד בלבד, אך הוא מסנן מצוין קולות רקע.
באופן עקרוני, תוכלו להקליט את הפודקאסט עם מיקרופון בלבד, ללא כל ציוד נוסף. אך אם אתם רציניים, תוכלו להצטייד גם בזרוע להחזקת המיקרופון, בממשק אודיו מקצועי, באוזניות איכותיות ועוד.
איך עושים פודקאסט – שלב העריכה
לאחר ההקלטה, תצטרכו לערוך את הפודקאסט שלכם. אל תבהלו, מדובר בחדשות טובות! משמעות הדבר היא בעצם שאתם לא צריכים להיות מושלמים בכל רגע של ההקלטה, ואתם יכולים לטעות, להתבלבל ולגמגם בלי להרוס את הפרק כולו. תוכלו למצוא ברשת מגוון תוכנות עריכה חינמיות ופשוטות מאוד לתפעול, כדוגמת Audacity. צפייה במדריך קצר ביוטיוב ילמד אתכם במהירות את הדברים החשובים שעליכם לדעת. מכאן, כל שדרוש הוא תרגול. ואם תתמידו בהקלטת הפודקאסט שלכם – תזכו להרבה ממנו.
איך עושים פודקאסט – שלב ההפצה
השאלה העיקרית שעולה במוחנו כשאנו תוהים "איך עושים פודקאסט" היא – איך הקובץ הסופי מגיע לפלטפורמות ההאזנה השונות? לשם כך, תצטרכו להירשם לפלטפורמת אחסון, שאליה תעלו את קבצי האודיו שלכם. הפלטפורמה תאפשר לכם להפיץ את הפודקאסט שלכם בספוטיפיי, אייטונז, גוגל פודקאסטס ועוד.
אז עכשיו שאתם יודעים איך עושים פודקאסט, כל שנותר לכם לעשות הוא לאזור מעט אומץ – ולצאת לדרך. בהצלחה!